Ean: 9788324400782
Isbn: 978-83-244-0078-2
Oprawa: twarda oprawa w obwolucie
Ilość stron: 240
Wymiary: 21x28
Data wydania: 2008
Niezwykłe kompendium wiedzy dla wszystkich miłośników szlachetnego trunku, napisane przez najlepszych znawców tematu. Ich wspólna publikacja w sposób fachowy pokazuje, jak natura oraz nauka, przywiązanie do tradycji i najnowsze technologie wpływają na różnorodność produkcji wina. Wyjaśniają, jak typ klimatu, rodzaj gleby i gatunku winogron, sposób nawożenia i nawadniania pola, zbioru, a potem leżakowania decydują o charakterze i smaku finalnego produktu. Zajmują się analizą chemiczną składu i procesu dojrzewania wina, pokazują często popełniane błędy i wielość wyborów, przed którymi muszą stanąć współcześni właściciele winnic. Mimo swego naukowego charakteru książka jest przyjemną lekturą. Dzieje się tak za sprawą wielu zawartych w niej anegdot oraz setek zdjęć pokazujących piękno procesu produkcji wina. Książka ze wstępem Marka Konrada.
Wysyłamy w 24h
Cena:
59,40 zł
Cena sugerowana:
69,90 zł
Oszczedzasz:
10,50 zł