W Indiach na śniadanie jem placek z gorącą ciecierzycą w sosie curry,w Kolumbii - świeżo upieczony pieróg ze szpinakiem,w Bhutanie – czerwony himalajski ryż i słoną herbatę z masłem jaka,w Meksyku i Gwatemali – tortillę z nadzieniem z czarnej fasoli,w Kenii – pikantny gulasz z warzyw z soczewicą,w dżungli amazońskiej – kaszę z manioku i gotowane owoce palmowe, na Seszelach – owoce drzewa chlebowego (smakują jak kasztany),na Zanzibarze – frytki z warzywnych bananów,w Indonezji – ryż z kiełkami polany sosem z orzeszków ziemnych,w domu – mam własny przepis na domowe muesli!Tradycyjne śniadania w ponad pięćdziesięciu krajach świata! Od Argentyny i Australii przez Anglię, Brazylię, Egipt, Indie, Japonię, Kolumbię, Mauritius, Mongolię i Meksyk aż po Paragwaj, Peru, Sri Lankę, Tanzanię, Turcję, Tybet i Zanzibar.DODATKOWO: Ponad 80 autorskich przepisów na śniadania z kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy quinoa, brązowego i czerwonego ryżu, placki śniadaniowe, zdrowe ciastka śniadaniowe, domowe muesli i owsianki.