Wszystkie
Tylko dostępne
Wszędzie
Wszędzie
Tytuł
Autor
Wydawca
Szukaj
Kategorie
Hit dnia
Koszty wysyłki
Koszty przesyłek pocztowych w księgarni NaszaSzkolna.pl
Biuro obsługi klienta
Jesteśmy do Państwa dyspozycji

od poniedziałku do piątku
w godzinach 10 - 18

w soboty
w godzinach 09 - 14
Telefontel. 43 826 34 44
Emailsklep@naszaszkolna.pl
F.H.U.VIP Ignacy Potapski jest beneficjentem programu własnego Instytutu Książki "Certyfikat dla małych księgarni".
 
 
F.H.U.VIP Ignacy Potapski jest beneficjentem programu własnego  Instytutu Książki "Certyfikat dla małych księgarni" 
 

Certyfikat dla małej księgarni 2023-2024 księgarnia kielce

 
 
Newsletter

Produkt

Przysmaki szlacheckie we współczesnej kuchni. Polskie tradycje kulinarne
Ean: 9788361513339
Isbn: 978-83-61513-33-9
Wydawca: Olimp Media
Oprawa: twarda
Wymiary: 14,4x20,5
Data wydania: 2009

"Przysmaki szlacheckie" stanowią zbiór autorskich przepisów Grzegorza Labudy, inspirowanych szeroko pojętą kuchnią szlachecką i magnacką. Niebanalne dania, np. krem ze szparagów z wędzonym łososiem czy kaszanka z gęsi na domowy sposób, znacznie wykraczające poza utożsamiane z polską kuchnią bigos i pierogi, pozwolą zadziwić domowników oraz gości.
Dzięki precyzyjnym recepturom z "Przysmaków szlacheckich" mogą korzystać z powodzeniem nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby, które nie czują się jeszcze biegłe w sztuce kulinarnej.


PRZYKŁADOWE PRZEPISY
Smażony sandacz pana wojewody na sosie z kurek
Składniki
700g filetów z sandacza

marynata:
pieprz biały, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki soku z cytryny, tymianek, kilka gałązek koperku, olej słonecznikowy, cukier

pół kostki masła i 2 łyżki oleju do smażenia
300g świeżych blanszowanych lub mrożonych kurek
cebula biała
3 łyżki brandy
1,5 szklanki słodkiej śmietany 36%
sól, pieprz biały, tymianek, kilka kropel soku z cytryny
koperek i cytryna do dekoracji

Produkt chwilowo niedostępny
Płatności
Dane kontaktowe
Naszaszkolna.pl
ul. Jana Pawła II 52
98-200 Sieradz
43 826 34 44
 
sklep@naszaszkolna.pl