„Przewodnik po restauracjach. Warszawa pełną gębą 2010/2011” to idealna publikacja dla kogoś, kto ma ochotę dobrze zjeść na mieście, ale nie ma pojęcia, dokąd się udać. Wiadomo przecież, że w tak dużej aglomeracji najróżniejsze restauracje wypełniają każdy wolny zakątek i wcale nie jest łatwo znaleźć restaurację z kuchnią włoską czy afrykańską. Książka ułatwi nam te poszukiwania, pomoże również w podjęciu jak najtrafniejszej decyzji. Podzielona jest na rozdziały, z których każdy poświęcono innemu kontynentowi. Możemy więc spróbować potraw z Ameryki, Europy, Azji, nie zapomniano też o kuchni międzynarodowej. Dodatkowy rozdział „Klubokawiarnie” opisuje miejsca, w których oprócz świetnej kawy, wyśmienitego koktajlu i przyjaznej atmosfery nie brak dobrego jedzenia (także nocą). Opis każdego lokalu opatrzony został kilkoma ikonami, które od razu pozwolą się zorientować, czy w danym miejscu będziemy mieć dostęp do bezprzewodowego internetu, czy znajdziemy tam salę dla niepalących i czy jest ono przyjazne dla dzieci. W przewodniku podane są też przykładowe dania z karty oraz ich ceny. Informacje o wybranych restauracjach wzbogacone zostały sugestywnymi recenzjami Macieja Nowaka, a całość dopełniają opisy lokalizacji, numery telefonów, godziny otwarcia oraz adresy stron internetowych.