Wekowanie zamrażanie suszenie robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców ziół i warzyw. Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok. Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę w jaki sposób zamrażać suszyć wekować przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby jakie oferuje nam natura. Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii - idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok lub też mieć świetny podarunek. Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.