To zdumiewające, jak wiele Biblia mówi nam na temat odżywiania. Jeszcze bardziej zdumiewające jest to, że zdecydowana większość zawartych tam przestróg i zaleceń kulinarnych znajduje swoje potwierdzenie we współczesnej wiedzy biomedycznej. Znany niemiecki biblista zabiera nas w niezwykłą podróż po Starym i Nowym Testamencie i pokazuje, jak łatwo jest wrócić do pradawnego sposobu odżywiania, który pozwala uniknąć niedoboru rozmaitych składników w organizmie i coraz groźniejszych chorób cywilizacyjnych.
W książce tej znajdziesz wiele przepisów potraw, a także cennych wskazówek żywieniowych: - Jak stosować zrównoważoną dietę zawierającą wszystkie niezbędne witaminy i pierwiastki śladowe? - Jak zapobiegać chorobom cywilizacyjnym? - Jak uzyskać i zachować prawidłową wagę ciała? - Jak zgodnie z biblijną dietą korzystać z przyjemności, na przykład z picia wina?